Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja          

Kotona! 15.5.2010

Monivaiheisen matkan jälkeen koko retkikunta on nyt onnellisesti kotona. Keskiviikkona pääsimme Tasiilaqissa viimeiseen helikopteriin, jolla ehti Kulusukissa Reykjavikin lennolle.

Reykjavikissa kävimme illalla porukalla hienossa uimalassa, jossa oli kuumavesialtaita. Torstaiaamuna Lauri ja Marko suuntasivat aikaisin Keflavikin lentokentälle ja pääsivät samana päivänä Suomeen. Johanna ja Jari jäivät päiväksi ihailemaan Islannin luontoa ja tutustumaan Golden Circlen nähtävyyksiin: Thingvelin kansallispuistoon, Gullfossin vesiputoukseen ja geysireihin. Islannin kuumaisema oli todellista vaihtelua Grönlannin lumeen ja vuorenhuippuihin.

Päivä venyi toiseksi, koska kaikki lennot olivat taas peruttu tuttuun tapaan tuhkapilven vuoksi. Päivä kului Reykjavikia kierrellessä ja Blue Lagoonissa rentoutuessa. Iltojen kohokohtia olivat loistavat paikalliset herkut viihtyisissä ravintoloissa. Lauantaiaamuna lennot kulkivat jälleen ja Nousiaisetkin pääsivät nauttimaan lämpimästä Suomen keväästä. Reissu oli todella onnistunut elämys, mutta oli myös mukava palata Suomeen ja totutella arkeen.

hiihtoa

retkikunta maalissa