Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Toipumista Tasiilaqissa ja numeroita 8.5.2010

Olemme nyt kolmatta päivää Tasiilaqissa, joka on osoittautunut onnellisten ihmisten kyläksi. Paikalliset kalastajat ja metsästäjät kärkkyvät innolla jäiden lähtöä lahdella ja tänään on jo muutama alus seilannut jäiden seassakin. Olemme nähneet paljon paikallisia ihmisiä ja Marko ja Lauri olivat eilen jopa paikallisessa radiossa. Sattumalta heidät kylään kutsunut merikapteeni oli myös radiotoimittaja ja teki miekkosista haastattelun. Kävimme eilen syömässä tanskalaisen naisretkikunnan kanssa ja juttelemista riitti. Kolmen naisen retkikunnalla meni ylitykseen aikaa viikko enemmän kuin meillä ja ohitimme heidän leirinsä viimeisenä hiihtoaamunamme. Näimme heidät myöhemmin samana iltana Isortoqissa ja lensimme samalla helikopterilla Tasiilaqiin. Tänään elimistömme ovat viimein ymmärtäneet, että saamme olla väsyneitä ja olemmekin nukkuneet hyviä päiväunia.

Takana on aikamoinen määrä hiihtoa: yli 157h pelkkää ahkion vetoa 21 vuorokaudessa. Kun siitä laskee kaksi sairastelu- tai lepopäivää pois hiihtoa on ollut 7,5h jokaisena vuorokautena. Saman verran siis, kuin useat suomalaiset tekevät töitä päivässä. Meillä vaan työt jatkuivat myös viikonloppuisin ja mitkään tauot eivät sisältyneet työaikaan. Jokaisen hiihtopäivän töihin kuului lisäksi aamutoimet teltan purkuineen ja tavaroiden pakkaamisineen, sekä teltan pystytys ja vedensulatusrumbat iltaisin. Niihin meni aikaa yhteensä 5h päivittäin. Taukoja hiihtopäivinä kertyi keskimäärin yhteensä 2h. Päivän toimelias aika on kestänyt siis yhteensä keskimäärin 14,5h. Loput 9,5h ovat "omaa aikaa", jolloin pystyy esimerkiksi huoltamaan itseään tai lepäämään. Sen verran paljon saimme hiertymiä ja muita vaivoja, että itsensä huolto vaati myös oman aikansa. Kirjoittelemme niistä vielä enemmän myöhemmin. Laurin oli tarkoitus lähteä tänään kotia kohti ja meidän muiden lähteä kohti Islantia maanantaina, mutta lentoja ei lennetä kuulemma tänään eikä huomenna. On kiinnostavaa nähdä, milloin pääsemme kotiin. Retkikunta toivottaa hyvää äitienpäivää kaikille äideille sunnuntaiksi. Kiitos myös kaikille terveisiä lähettäneille, niitä on ollut mukava lukea.