Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Yöjuna Isortoqiin 4.5.2010

kuljettu 53,5km, yhteensä 520km

Vaihtelevasti nukuttujen päiväunien jälkeen junamme nytkähti liikkeelle 22:00. Keli oli erittäin liukas ja parhaimmillaan 5700m/h. Otsalamppuja emme tarvinneet ja aurinkokin nousi noin 03:00. Saimme ihailla upeita haloja muutaman tunnin ajan. Maasto vietti alaspäin edelleenkin loivasti tai ei ollenkaan. Reunavuoret saimme näkyviin joskus kuuden aikaan. Vaikka ne näyttivätkin olevan käsinkosketeltavan lähellä, niin aina kun olin kurottamassa ja koskettamassa niitä niin ne katosivat jonkun töppyrän taakse. Täällä jokainen kilometri on todellakin hiihdettävä, eikä ilmaiseksi tunnu saavan mitään. Hiihdimme 11h ja olimme liikkeellä yhteensä 14h. Nyt nautimme päivällistä ja nukumme muutaman tunnin. Sen jälkeen suuntaamme kohti Isortoqin kylää, joka on matkamme päätepiste. Hiihdettävää sinne on noin 40km nykyisestä leiristämme. Epävarmuutta aiheuttaa, että Isortoq sijaitsee saaressa ja jäätilanne on epäselvä. Jos emme pysty hiihtämään sinne, yritämme hankkia venekyytiä. Tilanne selviää lopulta vasta rannassa. Isortoqista jatkamme matkaa helikopterilla Tasiilaqiin, joka on hieman isompi kylä.

Nooralle onnea viikonlopun kisoihin isältään.