Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Lintu 3.5.2010

korkeus: 1670m, kuljettu 18,5km, yhteensä 466,5km

Aamu alkoi taas mahtavassa hiihtosäässä. Yöllä satanut lumi oli tasoittanut hangen helpoksi hiihtää ja Jarin voitelemat sukset luistivatkin hyvin. Puolen päivän jälkeen sukset alkoivat kuitenkin kerätä lunta pohjiinsa ja aikamme tarvottuamme totesimme homman vain kuluttavan voimat, mutta matka ei juurikaan edistynyt. Niinpä laitoimme leirin pystyyn ja siirrymme yöhiihtoon. Oletettavaa nimittäin on, että korkeuden vielä madaltuessa päivät lämpenevät entisestään. Nyt ajatuksena on syödä, nukkua ja lähteä liikkeelle iltakymmeneltä. Yövuoroon siirtyminen helpottaa muutenkin oloamme. Koko porukka on nimittäin polttanut auringossa naamansa ja huulensa. Erityisesti alahuulet ovat tuskallisen kipeät ja niitä onkin suojattu huivein ja teipein. Lisäksi särkylääkkeitä on syöty enemmän kuin Iikka määrää. Telttaa pystytettäessä ohitsemme lensi myös lintu Kangerlussuaqiin päin. Pääseeköhän perille?

Johannan äidille syntymäpäiväonnittelut!