Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Korkein kohta ohitettu 29.4.2010

korkeus: 2430m, kuljettu 40km, yhteensä 335km
puolipilvistä, tuulista. aamulla -23°C, päivällä -10°C

Aamulla tuntui oudolta. Tähän asti on tuullut koko ajan vastaan tai etuoikealta. Tänään oli myötätuuli. Muutenkin päivä oli merkittävä, sillä ohitimme reissumme korkeimman kohdan, 2508m. Ruuvasimme matkalla puolikarvat irti suksista ja sukset pitivät silti tarpeeksi ahkion vetämiseen. Hyvän sään ja hyvän mielen innostamina päätimme hiihtää 40km. Hiihtoa siihen tarvittiin lähes 10h. Vaikka nyt on pääsääntöisesti alamäkeä, on maasto kumpuilevaa kuten tähänkin asti. Juuri ennen leirin pystytystä hiihdimme yli puolitoista tuntia loivaan ylämäkeen.

Pulkanvetoa