Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Veteraanipäivä arktiksella 27.4.2010

korkeus: 2380m, kuljettu 29km, yhteensä 263km
aurinkoista. aamulla -22°C, päivällä 10°C, illalla -20°C. tuulta 5m/s

Aamulla ennen hiihdon alkua kunnioitimme veteraanipäivää hetken hiljaisuudella siniristilipun hulmutessa arktisessa tuulessa. Tahdoimme näin kunnioittaa sankarivainajiemme ja sotaveteraaniemme aikanaan tekemiä uhrauksia. Teidän ansiostanne meillä on tänäänkin mahdollista hiihtää Suomen liput hihoissamme ja edustaa suomea. Nykyajan voimissaan olevaa me-henkeä kuvastaa muun muassa se, kuinka retkikuntamme jäsenet auttoivat Jaria, kun flunssan pieni jälkitauti veti miehen heikoksi reissun alussa. Mies laitettiin illalla heti lämpimään makuupussiin lepäämään. Seuraavana päivänä ahkiota kevennettiin rajusti ja Jari pääsi hiihtämään jonon viimeisenä valmiilla ladulla. Toisena iltana sama toistui ja yksi lepopäiväkin käytettiin heti reissun alkuun samasta syystä. Myös Markon potiessa äkillistä ja voimakasta hengästymistä varsinkin kylminä aamuina, sekä Johannan pienen kuumeen aikana on kavereiden tuki ja apu tullut tarpeeseen. Kaveria ei siis jätetä nykyäänkään. Nyt retkikunta on terve ja voimissaan ja jatkaa matkaansa kohti Isortoqia.

Retkikunta