Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Tuulta ja tuiskua 24.4.2010

korkeus: 2200m, kuljettu 13km, yhteensä 213km

Eilen vaihdoimme sisä- ja ulkoryhmien vuoroja. Pystytämme teltan nelistään ja heti kun mahdollista, keittiökaksikko menee sisään ja aloittaa lumen sulatuksen ja ruoanlaiton. Vettä menee 18l vuorokaudessa. Ulkona teltta kiristetään, lumiliepeiden päälle lapioidaan lunta ja pieneen eteiseen lapioidaan lunta veden sulatajille. Isompaan eteiseen kaivetaan syvennys ja mahdollisesti sisävessa. Tämän jälkeen ulkoilijat katselevat taivasta ja odottavat käskyä syömään. Johannan siirryttyä keittiön puolelle asuntoomme tuli myös järjestys. Vain pullan tuoksua jäimme Laurin kanssa kaipaamaan. Päivän hiihdot eivät sujuneet kovinkaan hyvin. Kuuden legin aikana etenimme 13km ja totesimme, että on parempi lepäillä ja odottaa suotuisampaa säätä. Lopetellessamme pakkasta oli -18 astetta celsiusta ja tuulta saman verran metreissä per sekunti.