Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Viideltä ylös, seitsemältä suksille 21.4.2010

korkeus: 1925m, kuljettu 27km, yhteensä 156km
aamulla puolipilvistä 20°C 8m/s, päivällä -3 ja lähes tyyntä, illalla -22

Eilisen lepopäivän aivoituksia oli siirtää lähtöjä kaksi tuntia aiemmaksi, sillä aurinko nousee jo varhain, mutta hämärä alkaa laskeutua jo kymmeneltä. Kymmenen hiihtotunnin päivillä vesien sulattelu seuraavaa päivää varten on venynyt kymmeneen ja sen jälkeen on vielä pitänyt kuivatella varusteita. Hukkalämpöä Primukset EtaPower-kattilat eivät juurikaan päästä ohitseen. Aamun tuulisen, pilvisen ja melko kylmän alun jälkeen hiihtokeli muuttui ihanteelliseksi ja lepopäivän jälkeen hiihto maittoi 27km verran. Tällä hetkellä ihastelemme upeaa auringonlaskua teltan ovesta. Nyt pakkasta on reilut parikymmentä astetta, mikä on hyvä asia nukkumisen kannalta. Olemme nimittäin kärsineet öisin kuumuudesta täpötäydessä teltassa makuupussimeressä. Hyvin kulkee tällä porukalla!

makuupussimeri