Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Whiteout ja pehmeää lunta 18.4.2010

korkeus: 1580m, kuljettu 25,5km, yhteensä 106,5km
aamulla -9°C, päivällä -2°C, lumisadetta, tuuli päivällä 6m/s ja illalla 9m/s

Aamulla tuntui kuin olisi astunut valkoiselle paperiarkille. Joka puolella näkyi vain valkoista. Koko päivän satoi lunta, joten päivän edetessä muuttui kulkeminen koko ajan haastavammaksi. Lunta sataa edelleen. Ensimmäiset viisi päivää varusteemme ovat toimineet hyvin. Pulkat kestivät mallikkaasti pyörimiset ja liukumiset alun jäisillä töppyröillä. Lauri on vetänyt yhdistelmäpulkkaa, jonka jälkimmäisessä pulkassa kulkee telttapötkö. Olemme sopineet hyvin yhteen telttaan. Toki muita pitää ottaa huomioon, mutta on mukava olla porukassa. Tarinat lentävät ja koko ajan tiedetään muiden fiilikset. Valitsemamme kiipeilyvarusteet ovat kevyttä alumiinia ja jäätikkövaellukseen suunniteltuja. Ne sopivat tähän käyttöön kuin nenä päähän. Sukset liukuvat puolipitkine noousukarvoineen niin sopivasti kuin ahkiota perässä vetäessä voi ylipäätään kuvitella. Pito on riittänyt pari viimeistä päivää. Ensimmäisten päivien ylämäissä ja kumpareissa jouduimme kulkemaan myös haarakäyntiä. Johannalla oli lisäksi karvat suksien kärjissä, mikä lisäsi pitoa ylämäissä. Ahkioita kevensi jonkin verran se, että lähetimme aselaatikon ja vaelluskengät lentorahtina Kulusuqiin. Retkikunta viihtyy lämpimässä teltassa ja kuuntelee, kuinka lumi sataa teltan kattoon ja tuulee.