Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Kelit suosivat 17.4.2010

korkeus: 1378m, kuljettu 21km, yhteensä 81km
aamulla -15°C, aurinkoista

Mahtavat hiihtokelit jatkuivat. Maasto on jo selkiytynyt. Jäätikkö nousee portaittain ja yksi askelma on pari kilometriä leveä. Iltaa kohti tuulikin tyyntyi. Olemme tarkoituksella edenneet melko rivakasti hankalassa maastossa, kun kelit kerran ovat suosineet. Tänään jätimme iltatoimille ja itsemme huollolle enemmän aikaa ja hiihdimmekin vain kahdeksan legiä parin edellispäivän kymmenen sijaan. Kymmentuntisen päivän jälkeen ei ruokailun ja vesien sulattelun lisäksi jää muuhun aikaa. Tästä matka jatkuu kohti Dye2:ta, jonne on matkaa reilu 100km ja nousua 900m. Tänään pääsemme nukkumaan jo ennen kymmentä.