Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Vuoristoradalla 14.4.2010

kuljettu 12km
lumisade

Aamulla pääsimme vihdoin matkaan. Saimme yhdeksän aikoihin autokyydin 660:lle. Pari tuntia myöhemmin seisoimme keskenämme jäätikön laidalla. Ahkiot painavat keskimäärin 69kg, mutta jaoimme varusteita vetäjien voimien mukaan. Ensimmäisen kilometrin pääsimme hiihtäen, mutta sitten jäätikön kumpareet kävivät niin haastaviksi ja liukkaiksi, että vaihdoimme jääraudat alle. Niiden kanssa pulkat olivat huomattavasti helpommin hallittavissa. Etenimme tänään 7 legiä, eli 50 minuutin pätkiä ja ylitys on nyt hyvällä alulla. Autokyydin antanut paikallinen yrittäjä kertoi matkalla, että näkemämme Bloffenin jäätikkö vetäytyy 100m vuodessa. Näimme myös järven, jossa vesi oli eräänä vuonna muutamassa tunnissa valunut kokonaan pois. Retkikunta jatkaa tyytyväisenä kesälomaansa.