Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Viimeisiä valmisteluja 13.4.2010

Aamulla jatkoimme siitä, mihin eilen illalla jäimme, eli viimeistelimme ahkiot lähtökuntoon. Lounaan jälkeen poliisi tarkasti varusteemme ja retkikuntalupamme. Lisäksi soitimme MRCC Greenlandiin ja nyt viranomaisasiat ovat kunnossa. Nostelimme vielä varusteemme auton kyytiin ja huomenaamulla lähdemme jäätikön laitaan noin 35km päähän, missä siirrymme vihdoin suksille. Keli oli tänään todella keväinen: aurinko paistoi ja lämpötila oli reilusti plussalla. Lunta täällä on hyvin vähän, eikä hiihtäminen onnistuisi ollenkaan.

Kylässä on asukkaita noin 540 ja elämä pyörii lentokentän ympärillä. Lähes kaikki harrastavat kuitenkin metsästystä ja kalastusta. Lentokoneen saapuessa tai lähtiessä täällä on melkoinen vilske, mutta muuten todella hiljaista. Alun pieni jännitys on kadonnut ja eilen illallisella juttujen taso oli jo laskenut normaaliksi. Nauroimme vedet silmissä ja vatsalihakset kipeinä toistemme tarinoille. Vielä yksi yö ja sitten taipaleelle.