Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Final test Itäisellä Suomenlahdella ja suunnitteluviikonloppu 22.1.-29.1.2010

Final test aloitettiin suunnitteluviikonlopulla Vaalimaalla. Aiheena olivat mm. lopullisen varustelistan hiominen sekä vakuutuksien ja lupa-asioiden viimeistely.


Marko, Lauri ja haulikko.

Pääsimme "sisähommien" lomassa ulkoilemaan raikkaassa pakkasessa. Kävimme lauantaina paikallisella ampumaradalla kertaamassa jääkarhun kohtaamista, haulikon käsittelyä ja kynävalopistoolin käyttöä. Lisäksi aika kului esim. jäärautojen sovituksessa monoihin ja pulkkien yms. varustuksen tuunauksessa.


Johanna näyttää mallia railopelastautumisessa.

Sunnuntaina ohjelmassa olivat kiipeilyharjoitukset Virolahden mäkihyppytornilla. Retkikuntamme harjoitteli railosta pelastautumista köyden ja prusik-narujen avulla. Ennen hyppytorniin lähtöä kävimme läpi vielä muistin virkistämiseksi tutut solmut mm. kasi-, tuplapaalusolmu ja alppiperhonen. Pakkasimme loput varusteet pulkkiin maanantaita varten, jolloin tarkoitus oli lähteä vihdoinkin suksien päälle.


Markon ahkio on jo melkein pakattu.

Maanantaina pääsimme vihdoin suksille tositoimiin. Pakkasimme ahkioihin kaikille n. 70 kilon edestä varusteita. Puuttuva ruoka ja polttoaine korvattiin hiekkasäkeillä ja levypainoilla. Ensimmäinen yö neljän hengen teltassa talvivarusteineen sujui retkikunnalta yllättävän mukavasti!


Auringonlasku ahtojäissä.


Huovarin laiturin jäät.

Tiistaina vielä "fiilistelimme" mukavassa aurinkoisessa säässä. Kävimme mm. tutustumassa Hurpun merivartioasemaan - kiitokset mehevistä mokkapaloista emännälle! Tiesimme, että keskiviikkona hiihdämme vihdoin täyden päivän, joka olisi 10 legin mittainen. Täten jätimme tiistaipäivän hiihdot n. 6 legiin. Legi tarkoittaa meillä n. 50 minuutin hiihtorupeamaa. Olimme innoissamme, kun merellä tuli vastaan ahtojäitä - saisimme varusteet haastavaan testiin!


Leiri jäälohkareiden syleilyssä.

Keskiviikko sujui mallikkaasti ja pystyimme pitämään tasaisen vauhdin alusta loppuun ja pääsimme täyden päivän mittaan eli 10 legin päivään.


Tuuli pöllytti lunta.

Torstaipäivänä tsempattiin todella ja rutistimme myös täyden 10 legin päivän. Säät suosivat varusteiden testausta, kun säänä oli reilun 20 asteen pakkanen ja vastatuuli, joka puhalteli välillä jopa 13m/s. Tässä säässä jatkuvilta tuntuvat ahtojäätkin alkoivat menettää uutuudenviehätystään ja lopulta oli mukava päästä hiihtelemään viimeiset legit tasaisella jäällä.


Teltan sisällä suojassa.

Perjantaina vielä hiihdimme takaisin Hurpun merivartioasemalle, jonne tilasimme tilataksin. Sen jälkeen pääsimme huoltamaan varusteet ja itsemme sekä päättämään harjoitusviikon. Totesimme harjoitusreissun antaneen paljon pitkälti mahtavien olosuhteiden takia. Pakkanen vaihteli 17 ja 28 pakkasasteen välillä ja pääsimme hiihtämään sekä sohjossa että ahtojäillä.


Ahkiot purettuna reissun jälkeen.


Kuljettu reitti.

Kaikenkaikkiaan retkikuntamme harjoitus oli antoisa ja koemme olevamme valmiita kohtaamaan haasteemme Grönlannissa! Kiitos kaikille tukijoillemme!

Retkikunnalla kaikki hyvin.

- Lauri

(Lisätty 07.02.2010)