Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Grönlanti−jutustelua Helsingissä 14.11.2009

Lauantaina 14.11. suuntasimme Helsinkiin tapaamaan Luomalan Vesaa ja Vaartimon Tonia. Ai miksi? No koska meitä yhdistää haave reissusta Grönlantiin keväällä 2010. Meidän porukastamme paikalle pääsivät Jari, Marko ja Johanna. Toni ja Vesa ovat molemmat tehneet aiemmin vastaavan Grönlannin ylityksen kuin meillä on nyt suunnitelmissa ja nyt heillä on suunnitteilla aika paljon pidempi reissu. En paljasta vielä tässä enempää poikien suunnitelmista − annan heidän ennemmin kertoa itse omasta, todella kiinnostavasta projektistaan!

Kun arktisesta vaelluksesta innostuneita hörhöjä saadaan samaan huoneeseen, puheenaiheita ei ole vaikeaa keksiä. Vaihdoimme tietoa Grönlannin lupaprosesseista ja vakuutuskuvioista, Vesa kertoi omasta Grönlannin reissustaan ja keskustelimme paljon varusteista. Katsoimme myös Markon hommaamilta dvd:iltä pätkiä jääkarhujen kohtaamisesta ja ihailimme youtubesta pätkiä Grönlannin ylityksestä leijan avulla. Puhuimme myös treenaamisesta, ruokalistoista ja muiden retkikuntien reissukertomuksista. Aika kului nopeasti ja pian huomasimmekin jutelleemme yhdeksän tuntia!

(Lisännyt Johanna 13.12.2009)