Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Ensilumi Vaalimaalla 10.11.2009

Lunta! Ja vieläpä yli kymmenen senttiä! Kotonamme alettiin heti kaivaa esiin suksia. Jari nappasi myös ahkion peräänsä ja latasi siihen 70 kiloa painoa. En malttanut pysyä poissa suksilta, vaikka olin vielä toipilaana influenssa jäljiltä. Lupasin mennä tosi hissukseen ja sain luvan lähteä matkaan. Lumi oli tosi märkää ja tarttui suksen pohjiin könteiksi. Oli silti hienoa päästä hiihtämään. Kävelin pari tuntia hissukseen sukset jalassa – vähempikin olisi varmaan riittänyt, mutta ei tauti onneksi tuntunut siitä olevan moksiskaan. Jari innostui vetämään ahkiota neljä tuntia.

Enempää lumesta emme ehtineet sillä kertaa nauttia. Pian kaunis lumimaisema vaihtui taas tuttuihin, pimeisiin ja märkiin loppusyksyn iltoihin.

(Lisännyt Johanna 13.12.2009)