Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Retkikunnan tapaaminen Vaalimaalla 24.−25.10.2009

Retkikunta kokoontui Vaalimaalle Jarin ja Johannan luokse. Telttailimme Hillebergin Keron 4 GT:ssä Nousiaisten takapihalla eikä pieni vesisade haitannut yhtään. Kokeilimme, miten telttaan mahtuu ja hyvinhän sinne sopi kokkailemaan ja nukkumaan ainakin nyt, kun teltan katosta ei roikkunut kuivumassa olevia, hikisiä vaatteita. Meillä oli pieni joulu ja jokainen sai (ihan omilla rahoillaan) pari Paris-pulkkaa, joita harkitsemme työjuhdiksi Grönlantiin. Ne ovat aika lasten pulkan oloisia lasikuituisiin pulkkiin tottuneille, mutta niitä käytetään maailmalla melko paljon arktisissa olosuhteissa. Ennen kuin päätämme, lähdemmekö niillä vai vanhoilla, tutuilla Fjällpulkeneilla, pulkkia pitää päästä testaamaan tositoimissa. Eli lumisadetta, kiitos!

Katselmoimme porukalla kotisivujemme suunnitelman ja totesimme näiden olevan pian julkaisuvalmiit. Toki vielä on monia juttuja, joista tänne pitäisi ennättää kirjoittelemaan. Retkikunnan lupahakemus on myös nyt valmis lähetettäväksi Tanskan kautta Grönlantiin käsiteltäväksi.

Aika kului taas nopeasti varusteita pohtiessa. Kokeilimme, millainen määrä ruokaa on neljän hengen päivällismättö. Nautaa punaviinikastikkeessa:

  • 12 dl pikariisiä
  • 160 g kuivattua jauhelihaa
  • 3 pussia punaviinikastikejauhetta
  • 120 g voita
  • 2 dl öljyä
  • 1 rkl sipulirouhetta

Kun päivä ei ollut kulunut pelkästään liikkuen, oli annos melko tuhti ja kirjaimellisesti tuntui valuvan rasva suupielistä.