Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Retkikunnan tapaaminen Helsingissä 8.−9.8.2009

Retkikuntamme kokoontui elokuun alussa Markon luokse taas suunnittelemaan. Aiemmin samalla viikolla Marko ja Nousiaiset olivat haastatelleet Vaartimon Tonia, joka on ollut Laskuvarjojääkärikillan retkikunnassa mukana mm. Grönlannissa ja Pohjoisnavalla.

Tapaamisessa sovimme kullekin omat vastuualueet retkikunnan valmistelussa ja kirjattiin muutenkin yhdessä päätetyt asiat muistiin. Hoidettavia asioita onkin koko joukko: lupa-asiat, raha-asiat, varusteet, rahdit, matkustaminen, tiedon kaivaminen reitistä, vakuutukset, valmentautuminen, viesti, tiedotus, sponsorit, lääkintä, riskien kartoitus... Kaikille tehtäville löytyi vastuuhenkilö. Kävimme läpi kuhunkin tehtävään liittyviä yksityiskohtia, sovimme aikatauluja, suunnittelimme yhteisiä treenireissuja ja tapaamisia, puhuimme harjoittelusta ja pohdimme varusteita.

Tapaamiseen olimme saaneet taas uusia karttoja Grönlannista. Olimme käyneet pitkin kesää keskusteluja siitä, mikä on retkikuntamme reitti. Tässä tapaamisessa päätimme pohdintojemme perusteella, että reittimme kulkee lännestä itään välillä Kangerlussuak – Isortoq ja hiihdämme Dye 2:n kautta. Muina vaihtoehtoina olivat olleet mm. hiihto idästä länteen ja pohjoisempaan kylään. Valintaan vaikuttivat monet asiat: käytettävissä oleva aika, kustannukset ja oma tuntuma riskien suuruudesta. Retkikunnan nimi oli helpompi päätös: se on "Ultima Thule Greenland 2010".