Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Talvivaellus Perämerellä 21.−24.3.2009

Jaria ja Markoa kiehtoi vaellus ahtojäissä. Vastaus tähän kutsuun löytyi Perämereltä. Miekkoset löysivät itsensä Oulusta. Alkumatkasta mukana oli myös Grönlannin retkikunnan etälääkäri Iikka, joka tarjosi heti alkuun mahtavan aamiaisen jäällä kerä Berliinin munkkien ja makkaran.

Marko, ahkio ja jäälohkareita.

Perämeren vaellus toi odotetusti kokemusta ahtojäissä liikkumisesta ja väylien ylittämisestä. Väylät ja ahtojäät tarjosivat Arktisen Puuhamaan, joissa jää oli hyvin vaihtelevissa muodoissa: oli tasaista, kirkasta jäätä, oli teräviä jäälohkareita ja toisaalta isoja, valkoisia palloja kuin pallomeressä konsanaan. Väylän lähellä telttaillessaan pojat heräsivät siihen, kun laiva ajoi vierestä ohi - metka tunne keskellä jäälakeutta. Ei niin metka tunne lienee ollut sillä kovan onnen linnulla, joka oli törmännyt Kemi I:n majakkaan keskellä jäätikköä ja siirtynyt lintujen taivaaseen.

Vaellusreitti kulki Oulusta Kemiin majakoiden Oulu III – Oulu II – Oulu I – Kemi I – Kemi II – Keminkraaseli kautta. Tänne pitää päästä uudelleen!

Laiva tulossa teltan takaa.