Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Kaukopartiohiihto 27.2.−1.3.2009

Jari, Johanna ja Marko kävivät kokeilemassa Kaukopartiohiihdon uudet lenkit. Sää vaihteli pikkupakkasesta plusasteisiin ja kumpanakin päivänä sateli välillä lunta. Hiihdossa oli tarjolla kolme noin 75 kilometrin lenkkiä ja varusteina olivat tuttuun tapaan valtion metsäsukset.

Jari ja Johanna lähtivät liikkeelle yhdessä Huippuvuorten retkikuntakaverinsa Markuksen kanssa. Porukka hajaantui kuitenkin matkalle ja kaikki hiihtelivät itsekseen suurimman osan ensimmäisestä lenkistä. Toiselle kierrokselle Jari bongasi sattumalta seurakseen Markon, joka oli ensimmäistä kertaa Kaukopartiohiihdossa ja oli lähdössä ensimmäiselle 75 km:n lenkilleen. Jari hiihteli ensimmäisenä vuorokautena 22,5 tuntiin 150 km.

Johannan koetinkivenä olivat jo valitettavan tuttuun tapaan monot. Ne olivat toimineet parilla edellisellä testilenkillä ihan mukavasti, mutta ongelmat tulevatkin esiin vasta parinkymmenen hiihtokilometrin jälkeen. Monojen tuunaukseen ja rakkolaastareiden liimailuun menikin ensimmäisellä lenkillä pari tuntia. Koska keskeyttäminen ei miellyttänyt, hiihteli Johanna lenkin läpi. Utissa odottivat huopasaappaat ja niillä pystyi vielä lähtemään pimeälle toiselle kierrokselle. Yöllä meinasi yksinäiselle kulkijalle iskeä kooma ja kantapäiden rakkulat ilmoittelivat itsestään. Tavoite kirkkaana mielessään Johanna hiihti kuitenkin Uttiin ja matkaksi kirjattiin 150 km vajaassa 24 tunnissa.

Marko lähti heti toiselle lenkille ja hiihti itsekseen 75 km. Yhteensä Marko taittoi matkaa 150 km ja aikaa siihen meni 25 tuntia. Lauantaina Jari hiihteli Markuksen kanssa vielä yhden 75 kilometrin lenkin Anhavan suuntaan. Lopputulokseksi Jarille kirjattiin 225 km. Kaikki saivat siis tavoitteidensa mukaisen pitkän harjoituksen tehtyä ja muutenkin tapahtumasta jäi taas hyvä fiilis. Kaukopartiohiihdosta tiedotetaan Seepran foorumilla.