Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Karhun kohtaamisen jatkokurssi 10.1.2009

Marko, Jari ja Johanna osallistuivat Vaiskan järjestämälle karhun kohtaamisen jatkokurssille Valkealassa. Siellä Nousiaiset tutustuivat Markoon ja Iikkaan. Kurssilla käytiin läpi karhun kohtaamista retkeilijän näkökannalta sekä arktisilla alueilla että Pohjois-Amerikassa. Ajatuksena on, että kaikkien henget säästyvät. Alun teoriaopetuksen jälkeen pääsimme käytännön ampumaharjoituksiin, joissa simuloitiin erilaisia tilanteita. Harjoittelimme ampumista yleensäkin talviolosuhteissa ja sukset jalassa sekä leiriolosuhteissa. Parhaiten mieleen jäivät harjoitukset, joissa "karhu" hyökkäsi. On ihan eri asia harjoitella teoriassa karhun kohtaamista kuin päästä tekemään toiminnallisia ampumaharjoituksia.