Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Päiväkirja       

Talvivaellus Kilpisjärvellä 27.12.2008−5.1.2009

Jari ja Johanna kävivät neljän ystävänsä kanssa hiihtovaeltamassa ja muutenkin hiihtelemässä Kilpisjärven seudulla vuodenvaihteessa. Ajatuksena oli telttailla, kokeilla varusteita ja hiihdellä ehkä Haltille asti. Säiden haltija oli osasta ajatuksista vähän eri mieltä ja tarjosi myrskylukemiin yltyvän tuulen kera mahtavat puitteet varusteiden testaamiseen.

Reissun tärkein anti olikin kovan tuulen tarjoama oppi. Kovallakin tuulella tuli toimeen hyvillä varusteilla. Myrskylasit olivat käytännössä pakolliset, jotta kovassa tuulessa pystyi liikkumaan. Teltan sai tuulessa pystyyn, joskin kovassa tuulessa sen kanssa sai tehdä töitä. Tämän reissun jälkeen ahkioiden perään ja valjaisiin laitettiin heijastimet: pimeässä edelle menijää on muuten hankalaa nähdä varsinkin tukkoisessa säässä.