Greenland 2010

Retkikunta

Varusteet

Päiväkirja

Seuraa retkikunnan etenemistä!

Linkit

Kuvia ja videoita

 

 


 

Retkikunta

Kaikilla meistä on ollut jo vuosia haaveena hiihtovaellus Grönlannissa. Tutustuimme toisiimme vuonna 2008 Kari Vainion kurssien kautta ja kaikkien kova kiinnostus Grönlantiin tuli nopeasti esille. Retkikunnasta kaikki ovat harrastaneet hiihtovaelluksia Pohjoismaissa. Kaikki ovat käyneet myös Vaiskan kurssilla Huippuvuorilla kolmen viikon reissulla, Marko keväällä 2007 ja muut keväällä 2009.

Jari Nousiainen
retkikunnan johtaja
31 vuotta
Virolahti

Lauri Lahtinen
retkikunnan varajohtaja
27 vuotta
Eura

Johanna Nousiainen
31 vuotta
Virolahti

Marko Savola
44 vuotta
Helsinki

Retkikuntamme harrastustaustat ovat melko kirjavia, mutta mieltymys kestävyyslajeihin on yhteistä. Lajivalikoimasta löytyy mm. suunnistusta, juoksua, pyöräilyä, vaelluksia vuoristossa ja tuntureilla sekä hiihtoa. Päiväkirjaosiosta voit lukea kertomuksia joistain touhuiluistamme.

Support team

Iikka Lantto
Retkikunnan lääkäri ja yhteyshenkilö

Mikko Mattila
Retkikunnan varalääkäri ja varayhteyhenkilö

Valtteri Kokkoniemi
Viestintävastaava

Jani Tiainen
Viestintäryhmän jäsen

Erkki Mäkelä
Webmaster

Retkikunnan kokoaminen

Olemme tutustuneet toisiimme Kari "Vaiska" Vainion kurssien kautta syksyllä 2008. Lauri ja Nousiaiset tutustuivat kevään 2009 Huippuvuorten reissun suunnittelun merkeissä ja Markoon Nousiaiset tutustuivat karhunkohtaamiskurssilla. Tuli pian selväksi, että Grönlanti kiehtoo kaikkia.

Lauri ja Nousiaisen pariskunta kokosivat vuoden 2009 Huippuvuorten kävijöistä porukkaa Grönlannin retkikuntaa varten ja kysyivät myös Markoa mukaan. Marko oli kertonut suunnittelevansa hiihtoreissua omalla porukallaan Grönlantiin 2010, mutta lähdön lähetessä porukka harveni yhteen mieheen. Marko ja Jari hiihtelivät viime talvena yhdessä Perämerellä. Miesten ladut kohtasivat sattumalta toisensa myös Kaukopartiohiihdossa ja Patvinsuon kansallispuistossa.

Lukuisten puheluiden jälkeen sovimme ensimmäisestä yhteisestä tapaamisesta talkoiden merkeissä Markon mökkityömaalla. Tässä vaiheessa joukkio oli jo muodostunut nykyiseksi. Saimaan saaressa todettiin porukan olevan koossa. Kohdemaa oli sovittuna, mutta tarkempi osoite vielä puuttui. Kesän aikana saimme sovittua reitin ja pikkuhiljaa syksyn lähetessä matkasuunnitelma ja reissun luonne tarkentuivat. Retken valmisteluissa on vahva tekemisen meininki ja ennen kaikkea ryhmä tuntee tekevänsä "meidän retkeä".